Construiesc site

19 feb 2006


Referinta online:

P21788 - Ce imi trebuie sa construiesc un site

Locul 5, februarie 2006


Problema

Doresc sa realizez un site foarte foarte bun pentru... sa zicem o echipa de fotbal, sau o clasa de elevi, o scoala sau ceva asemanator ca si complexitate.

Ce imi recomandati sa folosesc? Am nevoie de licenta pentru programele pe care le folosesc? Daca se poate sa-mi spuneti unde gasesc exemple. Puteti sa-mi recomandati orice... pt ca am "capacitatea" de a invata f repede.


Raspunsul meu

Cate site-uri ai vazut tu in ultima vreme care sa-ti fi placut foarte foarte mult?

Un site, in general, este o combinatie intre o opera de arta, o aplicatie standard (de windows) si o baza de date.

Un site foarte foarte bun trebuie sa aiba ceva exceptional din toate 3 categoriile. Ori asta este foarte foarte putin probabil.

Cine se pricepe la baze de date nu are intotdeauna si un foarte bun simt artistic. Cine stie sa faca aplicatii standard, nu stie neaparat sa le "converteasca" la web. Iar artistii nu prea au habar de lucruri atat de tehnice.

intrebarea ta este similara cu "ce imi recomandati sa folosesc ca sa creez un tablou pe care toti sa-l considere o capodopera?". Raspunsul este ca nu exista raspuns. Pe de alta parte, nu prea conteaza uneltele pe care le folosesti, atata timp cat ai priceperea sa le folosesti la adevaratul potential.

Pe scurt, trebuie sa inveti (D)HTML, CSS, JavaScript + DOM, server-side scripting, Transact-SQL, Flash, grafica 2D/3D, ActiveX, Java applets.

O sa-ti ia cam 2 ani pana cand o sa poti realiza un site pe care ceilalti sa-l vada ca pe un site bunicel (pentru ca doar parerea lor conteaza).

Apoi o sa dai o cautare pe google si trebuie sa-ti pui intrebarea "oare eu de ce n-apar pe-acolo"? Raspunsul (corect) o sa-ti mai ia o vreme.