Magazin Virtual

12 ian 2006


Referinta online:

R21547b - Magazin virtual

Locul 2, ianuarie 2006


Problema

As dori sa cunosc etapele realizarii unui magazin virtual - cu plata prin carte de credit sau orice alta modalitate de plata.

Va multumesc.

Necula Alexandru


Raspunsul meu

Domnul Stefan are dreptate: trebuie sa faci calculatorul sa tina minte oferta magazinului cu tot cu stocuri, sa tina minte utilizatori si comenzile facute de ei si informatii de urmarire a derularii comenzilor. Pentru asta ai nevoie de o baza de date: MySql, Sql Server, Oracle. Toate au variante free.

Site-ul are o parte care ruleaza in browser si care este de obicei scrisa in JavaScript si o parte care ruleaza pe server: PHP, Asp.Net, JSP.

iti mai trebuie apoi o intelegere cu un sistem de plati online, cum ar fi www.epayment.ro oferit de GeCad (cel care a vandut RAV lui Microsoft pentru o caruta de bani) si care va permite clientului sa plateasca cu carte de credit Visa, Maestro, Visa Electron. Site-ul www.3x.ro foloseste asa ceva.

Domnul Stefan nu are dreptate intr-o privinta. E atat de trivial sa scrii in php, ca toti se dau mari cu ce site-uri stiu ei sa faca. si se ajunge la situatii ca site-ul facultatii (pe care am terminat-o eu) era scris in php si codul html deschidea 5 tag-uri <html> si <body> si inchidea numai 4 dintre ele. Cine facuse site-ul folosise nu stiu ce instructiune include din php si credea ca, gata, a facut un site.

Deci sa stii sa faci un site care sa se vada excelent pe orice browser, sa fie indexat bine de google si sa respecte in totalitate standardele HTML si CSS (vezi www.w3.org) este o arta. si atunci chiar poti sa te lauzi ca esti un artist web.

Asta e partea simpla, pe urma trebuie sa modifici site-ul sa genereze o ocupare mai mica a latimii de banda si apoi sa modifici scripturile sa faci site-ul impenetrabil, nealterabil si robust la atacurile si greselile utilizatorilor.

E un subiect interesant, care-ti poate aduce multe satisfactii daca i te daruiesti cu tot sufletul.