Fractal

Votati daca va place site-ul!

Acces lent: Asteptati sa vedeti imaginile Try me!

Download: Arhiva "fractal.zip" (174Kb)

Limbaj: Aplicatia a fost realizata in limbajul Pascal folosind POO (totusi ea nu va da eroarea 200 "division by zero" pe sisteme cu procesoare Intel PII, PIII si Amd Duron, Athlon deoarece a fost recompilata cu patch-ul de BP7).

Vezi si versiunea noua, Mandelbrot, scrisa in C# (.Net 1.1, Remoting)

Explicatii:

Aplicatia Fractal a fost creata pentru a experimenta un tip anume de fractali. Acest tip de fractal porneste de la un poligon deschis. Aceasta este prima iteratie. La fiecare din urmatoarele iteratii fiecare dintre segmentele constituente este inlocuit cu poligonul de la care s-a plecat.

Programul foloseste o forma de memorie virtuala inainte de afisa fractalul pentru ca este nevoie sa ia in calcul si ultimul segment pentru a putea scala desenul pentru a incapea tot pe ecran. Trebuie, deci, sa aveti grija cat de mare va fi fisierul.

Pentru a stabili numarul de iteratii puteti folosi tastele sageti sus/jos (˝/˛). Apoi trebuie sa apasati tasta spatiu pentru a porni procesul de trasare.

Formatul fisierului fractal (sau cum puteti si dumneavoastra sa creati fractali):

 1. pe prima linie se afla numele ce va aparea in cadrul programului.
 2. pe a doua linie se afla numarul de puncte ce descriu poligonul primei iteratii. Daca poligonul are 5 segmente atunci are 6 puncte.
 3. pe a treia linie se dau coordonatele relative ale punctului nr. 2 fata de coordonatele punctului nr. 1. Adica, daca punctul nr.2 se afla in dreapta si mai jos fata de punctul nr. 1, aceasta linie poate sa contina numerele
  1 1
  Primul numar este diferenta pe axa OX iar al doilea este diferenta pe axa OY.
 4. pe a treia linie se dau coordonatele relative ale punctului nr. 3 fata de coordonatele punctului nr. 2. Adica, daca punctul nr.3 se afla in dreapta si mai sus fata de punctul nr. 2, aceasta linie poate sa contina numerele
  1 -1
  Primul numar este diferenta pe axa OX iar al doilea este diferenta pe axa OY.
 5. Si Asa Mai Departe.

Pentru a fi recunoscute de program fisierele trebuie sa aiba extensia FRC.

Exemplu:
pentru un fractal ca acesta din figurŃ fisierul poate sa arate in felul urmator:

  Primul meu fractal
  4
  1 1
  1 -1
  1 1